Heerenveen

Landschap

De gemeente Heerenveen wordt gekenmerkt door een hoogwaardig landschap. Heerenveen is omringd door de bossen van Oranjewoud en diverse waterpartijen. In de gemeente Heerenveen ligt het parkgebied Oranjewoud.

Toerisme

De ligging van Heerenveen tussen de Friese Meren en het waterrijke gebied van Noord-West-Overijssel heeft de recreant veel te bieden. Het fietspadennet maar ook de ruiterroute sluit aan op de landelijke verbindingen en routes. Heerenveen is uitermate geschikt voor korte en lange wandelingen in bijvoorbeeld het unieke wandelgebied in en om Oranjewoud. Het natuurgebied het Katlijker Schar, De Deelen of de Kiekenberg in Nieuwehorne zijn gebieden waar u kunt genieten van rust en ruimte. Het recreatiegebied De Heide in Heerenveen biedt wandel-, fiets- en kleinschalig strandvertier. Voor surfen, (ijs)zeilen en schaatsen op natuurijs is het nabijgelegen Nannewiid ideaal.

Wonen en werken

Goed en betaalbaar wonen kan in Heerenveen. Heerenveen biedt een scala aan woonmogelijkheden in de plaats zelf of in één van de omliggende dorpen; huur of koop en in elke prijsklasse. En wonen in de gemeente Heerenveen is wonen naar tevredenheid: voldoende ruimte, betaalbare prijzen en, al naar gelang de persoonlijke voorkeur, een aantrekkelijke combinatie van stedelijke voorzieningen en landelijke rust.

Heerenveen kent een grote verscheidenheid aan bedrijvigheid. Zo zijn (inter)nationaal bekende bedrijven als Batavus, Koninklijke Smilde en Ingenieursbureau Oranjewoud al sinds lange tijd in Heerenveen gevestigd. De strategische ligging maakt dat de vervoerssector sterk vertegenwoordigd is. Daarnaast zijn andere bedrijfssectoren goed vertegenwoordigd.

Tekst: Gemeente Heerenveen


Opmerkingenvenster

Kaart

Lees meer